ua en ru

Рада скоротила чисельність СБУ до 27 тис. осіб

Рада скоротила чисельність СБУ до 27 тис. осіб "За" проголосували 268 нардепів

Народні депутати підтримали в першому читанні і в цілому законопроект № 2472 "Про внесення зміни до закону України "Про загальну структуру і чисельність Служби безпеки України". За відповідне рішення проголосували 268 депутатів при 226 мінімально необхідних.

Цей документ затверджує загальну чисельність СБУ в кількості 27 тис. осіб, в особливий період (крім періоду дії воєнного стану) - в кількості 31 тис. осіб, а в період дії воєнного положення - згідно з мобілізаційними плану України на особливий період.

Як заявив представник Президента України у Верховній Раді, нардеп з фракції БПП Степан Кубів, сьогодні виникає необхідність затвердити на законодавчому рівні штатний ресурс , необхідний для виконання СБУ покладених на неї завдань.

Кубів зазначив, що на даний момент закон України встановлює чисельність СБУ в кількості 31 тис. 050 співробітників.

"Незважаючи на зменшення загальної чисельності СБУ до 27 тисяч, законопроектом передбачається розмежування чисельності в особливий період, яка складе 31 тисячу, на період дії воєнного стану чисельність СБУ встановлюється відповідно до мобілізаційного стану в особливий період", - заявив Кубів.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко зареєстрував у Верховній Раді цей законопроект 24 березня 2014 р.