ua en ru

Рада не зможе ухвалити новий закон про вибори, - нардеп

Рада не зможе ухвалити новий закон про вибори, - нардеп Фото: Верховна рада України (РБК-Україна)

Попов вважає, що немає політичної більшості, яка хотіла б змінити виборчу систему до парламенту

Верховна рада України не зможе затвердити новий Виборчий кодекс. Про це заявив екс-голова Комітету виборців України, народний депутат Ігор Попов, йдеться в матеріалі РБК-Україна: "Кінець канікул: чим займеться Верховна рада на осінній сесії".

Зокрема, Попов вважає, що дискусії про Виборчий кодекс відбуваються для того, щоб відволікати увагу суспільства від того, що не буде виборчої реформи, і що виборча система буде змінена.

Крім того, за словами Попова, робоча група по підготовці проекту до другого читання розглянула лише близько тисячі поправок з 4,5 тисяч. Щоб завершити цю роботу, потрібно ще 30-35 засідань, констатує нардеп.

"До найбільш цікавих питань, а саме до виборчої системи парламенту, робоча група ще так і не дійшла, а там буде найбільше дискусій. І на сьогоднішній день немає політичної більшості, яка хотіла б змінити виборчу систему до парламенту. Це питання є ключовим", - сказав РБК-Україна Ігор Попов.

Сам же Попов вважає, що прийнятий у першому читанні Виборчий кодекс не є ідеальним, оскільки спирається на стару адміністративно-територіальну систему і не відповідає нинішнім реаліям в частині місцевих виборів.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна в матеріалі "Чи зможе Верховна рада прийняти Виборчий кодекс" писало, що якщо депутати приймуть Виборчий кодекс, голосів на його підтримку набереться на грані мінімально необхідних, як і в першому читанні.

У свою чергу голова парламенту Андрій Парубій повідомляв, що нова сесія Верховної ради почнеться з розгляду проекту Виборчого кодексу, оновлення Центральної виборчої комісії та імплементаційні законопроекти в закон про національну безпеку.

Всі новини по виборах президента України 2019 на РБК Україна.