ua en ru

Рада зможе у жовтні розглянути законопроект про мову, - Парубій

Рада зможе у жовтні розглянути законопроект про мову, - Парубій Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

У жовтні в парламенті розглядатимуть законопроекти із блоку комітету з питань культури

У парламенті планують розглянути законопроект про мову у жовтні. Про це повідомив голова Верховної ради Андрій Парубій під час брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, парламент розглядатиме законопроекти у тій послідовності, в якій вони були зареєстровані. Точної дати Парубій розгліду мовного закону не називає.

"Я говорив про те, що є кілька зареєстрованих законопроектів, один з них є об’єднаний комітетський. В ньому різні ініціативи були зібрані в один законопроект. Але ми будемо розглядати їх в тій послідовності, в якій були зареєстровані. Попередньо, блок комітету з питань культури… ми запланували на жовтень", - повідомив Парубій

Нагадаємо, цієї осені парламент має вирішити сім питань, серед яких зміна складу Центральної виборчої комісії та скасування депутатської недоторканості.

Раніше РБК-Україна повідомляло з посиланням на спікера Ради Андрія Парубія, що восени депутати повинні прийняти новий закон про мову, враховуючи, що після скасування Конституційним судом скандального закону Колесніченка-Ківалова в Україні немає нормативної бази, яка регулює питання використання державної мови. У Раді вже зареєстровано п'ять законопроектів про мову.