ua en ru

Рада не змогла розглянути законопроекти про реінтеграцію Донбасу і закрилась

Рада не змогла розглянути законопроекти про реінтеграцію Донбасу і закрилась Фото: Андрій Парубій (rada.gov.ua)

У зв’язку з блокуванням трибуни Парубій закрив засідання парламенту

Верховна Рада України не змогла продовжити розгляд законопроектів про реінтеграцію Донбасу. У зв’язку з блокуванням трибуни спікер ВР Андрій Парубій закрив засідання парламенту, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, на нараді пропонувалося вилучити із законопроекту норми, які посилалися на мінські домовленості.

"Ми провели нараду, на якій було визначено, що в законі, який знаходиться на розгляді, вилучаються пункти, які посилаються на мінські угоди. Це норма, яка повинна розблокувати засідання Верховної Ради України. Це була узгоджена позиція, яку я повинен був оголосити з трибуни. Проте трибуна продовжує бути заблокованою. Це неприйнятна ситуація у законі, в якому ми повинні визнати Росію агресором на рівні законодавчого акту, йде опір цієї позиції ", - підкреслив глава парламенту.

Парубій закрив засідання ВР і запевнив, що даний законопроект все одно буде прийнятий.

"Я не можу зрозуміти, яка логіка у тих людей, які займають сьогодні трибуну... ми продовжимо розгляд цього законопроекту. Але сьогодні засідання Верховної Ради України я оголошую закритим. Я хочу ще раз підкреслити, закон про визнання Росії агресором буде прийнятий у цьому залі", - підкреслив спікер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ряд депутатів Верховної Ради України заблокував трибуну і президію парламенту в ході розгляду законопроекту №7163 "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях".