ua en ru

Рада не змогла проголосувати за аудитора НАБУ

Рада не змогла проголосувати за аудитора НАБУ Фото: Верховна Рада (ada.gov.ua)

Рішення підтримали лише 216 парламентаріїв при 226 мінімально необхідних

Верховна Рада України в черговий раз не змогла проголосувати за кандидатуру в аудитори Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), передає кореспондент РБК-Україна.

"Ставлю на голосування питання про визначення Яновської Олександри Григорівни, яка набрала найбільшу кількість голосів на комітеті і яка набрала найбільшу кількість голосів під час рейтингового голосування в залі, членом комісії зовнішнього контролю на проведення незалежної оцінки аудиту ефективності діяльності НАБУ від Верхонои Ради України", - зазначив спікер Ради Андрій Парубій

Таке рішення підтримали лише 216 парламентаріїв при 226 мінімально необхідних.

"Рішення не прийнято. Згідно з регламентом ВРУ, ранкове засідання оголошую закритим", - зазначив Парубій.

Відзначимо, що спочатку Парубій поставив на рейтингове голосування чотири кандидатури, запропоновані антикорупційним комітетом: Яновську, Сергія Гончаренко, Марту Борщ і Карлоса Кастренсану. Так, за кандидатуру Борщ проголосували 111 депутатів, за Гончаренко - 22 нардепа, за Кастренсану - 110 парламентаріїв, а за Яновську - 207.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Антикорупційний комітет ВР рекомендував 4 кандидатів в аудитори НАБУ. Зокрема, комітет рекомендував аудитори НАБУ Олександру Яновскую, Сергія Гончаренка, Марту Борщ і Карлоса Кастресану.