ua en ru

Рада на наступному пленарному тижні  розгляне призначення нового складу ЦВК, - Парубій

Рада на наступному пленарному тижні  розгляне призначення нового складу ЦВК, - Парубій Фото: Андрій Парубій (rada.gov.ua)

Важливим кадровим питанням є призначення Уповноваженого з прав людини

Верховна Рада України може призначити новий склад Центральної виборчої комісії на наступному пленарному тижні. Про це сьогодні під час брифінгу заявив голова парламенту Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наступного тижня у четвер я передбачаю з високою ймовірністю ми можемо це питання розглянути і вирішити у стінах ВРУ", - заявив Парубій.

Голова парламенту зазначив, що наступним важливим за значенням кадровим питанням є призначення Уповноваженого з прав людини.

Нагадаємо, на початку вересня президент Петро Порошенко заявив, що народні депутати повинні в найближчі тижні або навіть дні провести консультації і подати свої кандидатури на посади нових членів Центральної виборчої комісії (ЦВК).

Витрати на Центральну виборчу комісію України, згідно з проектом держбюджету-2018, у наступному році передбачені в сумі 177 млн ​​гривень. "У проекті Державного бюджету України на 2018 рік видатки для Центральної виборчої комісії передбачені по загальному фонду в сумі - 177 177,7 тис. гривень", - йдеться у документі.