ua en ru

Порошенко закликав нардепів подати кандидатури в ЦВК в найближчі дні

Порошенко закликав нардепів подати кандидатури в ЦВК в найближчі дні Фото: Петро Порошенко (РБК-україна)

Нардепи повинні в найближчі тижні або навіть дні провести консультації

Народні депутати повинні в найближчі тижні або навіть дні провести консультації і подати свої кандидатури на посади нових членів Центральної виборчої комісії (ЦВК). Про це сьогодні під час щорічного послання у Верховній Раді заявив президент Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Прошу шановних народних депутатів протягом найближчих тижнів або навіть днів завершити консультації та подати мені пропозиції щодо кандидатур на посади нових членів ЦВК", - заявив Порошенко.

Президент виступив проти проведення дострокових виборів, зазначивши, що вони повинні відбутися у визначений Конституцією термін.

За його словами, це необхідно для того, щоб забезпечити вільну, чисту конкурентну кампанію.

Нагадаємо, раніше голова парламенту Андрій Парубій заявив, що протягом цієї осені Верховна Рада України повинна розглянути низку кадрових питань, серед яких новий склад Центральної виборчої комісії та Рахункової палати, а також новий уповноважений ВРУ з прав людини.

"Також на порядку денному осені дуже важливі кадрові питання, які залишилися у нас ще з весни минулого року. Серед них і Рахункова палата, уповноважений з прав людини, і склад ЦВК", - заявив Парубій.