ua en ru

Рада наступного тижня відреагує на заяву президента Чехії по Криму

Рада наступного тижня відреагує на заяву президента Чехії по Криму Фото: Оксана Сироїд (УНІАН)

Сироїд розраховує, що парламент жорстко відреагує на заяву Мілоша Земана

Верховна Рада України наступного тижня відреагує на заяву президента Чехії Мілоша Земана анексії Криму. Про це в ефірі "5 каналу" заявила заступник голови Верховної Ради України, нардеп від "Самопомічі" Оксана Сироїд .

"Має бути дуже жорстка реакція, я думаю, що український парламент також скаже своє слово, як тільки ми повернемося до роботи наступного тижня. Я думаю, що одне з перших рішень це має бути реакція парламенту на позицію президента Земана, оскільки це сталося в межах ПАРЄ", - заявила Сироїд .

Нагадаємо, напередодні президент Чехії виступив у ПАРЄ проти санкцій щодо Росії. Крім того, він заявив, що Крим анексовано незаконно, але повертати його Україні не треба. На його думку, Україна могла б домовитися з РФ про "фінансову компенсацію".

У той же час офіційна позиція Чехії щодо санкцій проти РФ після заяви Земана не зміниться. При цьому МЗС Чехії поки не коментував частина виступу Земана, про те, що Київ повинен домовитися з Москвою про "компенсацію" за Крим, а світ має змиритися з захопленням Криму Росією.