ua en ru

Рада сьогодні ратифікує угоду з ЄБРР про 150 млн євро для "Укрзалізниці"

Рада сьогодні ратифікує угоду з ЄБРР про 150 млн євро для "Укрзалізниці" Фото: Верховна рада України (РБК-Україна)

Також нардепи планують розглянути низку міжнародних ратифікацій

Верховна рада України сьогодні, 19 вересня, розгляне проект закону "Про ратифікацію фінансової угоди про модернізацію української залізниці ПАТ "Укрзалізниця" між Україною та Європейським інвестиційним банком" на 150 млн євро. Про це йдеться в порядку денному парламенту, опублікованій на офіційному сайті ВР.

Крім того, згідно порядку денного, Рада розгляне проекти постанов про скасування прийнятого в цілому закону "Про внесення зміни до статті 6 закону України про Центральної виборчої комісії (ЦВК)", яким складу комісії було збільшено з 15 до 17 осіб.

Депутати розглянуть законопроект №0196 "Про ратифікацію Угоди про фінансування Дунайської транснаціональної програми і проекти постанов з рекомендаціями парламентських слухань про законодавче забезпечення розвитку національної інноваційної системи та щодо Реалізації державної молодіжної політики в умовах децентралізації.

Також нардепи розглянуть проект постанови про проведення парламентських слухань на тему: "Проблемні питання життєзабезпечення громадян, що проживають біля лінії зіткнення, а також пенсійного забезпечення населення з окупованих територій".

Планується розгляд ряду ратифікацій, зокрема, законопроекту №0179 "Про ратифікацію Угоди між урядом України і урядом Сполучених Штатів Америки для поліпшення виконання податкових правил і застосування положень Закону США "ПРО податкові вимоги до іноземних рахунків" і пов'язаних законопроектів про внесення змін у законодавство, зокрема податкове у зв'язку з ратифікацією цієї угоди

Нагадаємо, раніше РБК-Україна писало, що ПАТ "Укрзалізниця" планує підписати договір з ЄБРР без умови про надання державних гарантій під хороший відсоток.

За словами в. о. голови правління УЗ Кравцова Євгенія, мова йде про кредит у розмірі 150 мільйонів доларів під хорошу відсоткову ставку.

Раніше Кравцов заявляв, що в 2018 році "Укрзалізниця" планує закупити і побудувати до 10 тис. нових вагонів.

Також повідомлялося, що в 2018 році "Укрзалізниця" має намір вкласти понад 36 млрд гривень капітальних інвестицій у розвиток галузі.