ua en ru

Рада сьогодні розгляне законопроекти щодо реструктуризації валютних кредитів у гривневі

Верховна Рада сьогодні розгляне законопроекти щодо реструктуризації валютних кредитів у гривневі. Про це у своєму Facebook написав позафракційний нардеп Микола Рудьковський.

"Ну що... удачі нам! Сьогодні до порядку денного включено 4 законопроекти по валютних кредитах!" - повідомив Рудьковський.

Нагадаємо, 1 липня Рада включила до порядку денного роботи 4 законопроекти щодо валютних кредитів.

Так, законопроект №4186а "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо практичної реалізації норм закону України "Про реструктуризацію кредитних зобов'язань з іноземної валюти в національну" пропонує внести зміни до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування сум анульованого (прощеного) боргу при переказі кредитних зобов'язань з іноземної валюти в національну та визначення особливих правил формування об'єкта оподаткування податком на прибуток банківських установ.

Також пропонується встановити порядок оподаткування операцій із продажу (обміну) об'єктів нерухомого майна в результаті добровільної реалізації заставного майна для виплати заборгованості, замінивши таким чином оподаткування платника податку - боржника при анулюванні безнадійної заборгованості.

Крім того, нардепи включили до порядку денного три проекти законів №4185а, №4185а-1 та №4185а-2 "Про реструктуризацію кредитних зобов'язань з іноземної валюти в національну валюту України - гривню".

1 липня Раду пікетували близько 500 осіб з вимогою прийняття законопроекту №4895, який передбачає переведення валютних кредитів у національну валюту за курсом НБУ на момент підписання кредитного договору без будь-яких додаткових комісій і штрафних санкцій.

Пізніше пікетники навіть влаштували бійку, у яку потрапив нардеп, екс-керівник Адміністрації Президента України Сергій Пашинський.

За фактом сутички біля будівлі Верховної Ради 1 липня розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.296 - "Хуліганство". Санкція даної статті передбачає позбавлення волі на строк до чотирьох років.