ua en ru

Рада сьогодні розгляне питання удосконалення доступу до правосуддя

Рада сьогодні розгляне питання удосконалення доступу до правосуддя Фото: Верховна Рада України

Нардепи також розглянуть питання забезпечення виконання кримінальних покарань та реалізації прав засуджених

Верховна Рада України сьогодні, 7 вересня, розгляне у другому читанні законопроект №2255а "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення доступу до правосуддя осіб, які утримуються в установах попереднього ув'язнення та виконання покарань)". Про це йдеться в порядку денному на сайті парламенту.

Також нардепи розглядатимуть законопроект щодо внесення зміни до Закону України "Про ратифікацію Конвенції про права інвалідів і Факультативного протоколу до неї".

Крім того, для розгляду пропонується проект постанови "Про звернення Верховної Ради України до Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки щодо початку розгляду законопроекту № 5094 "Акт стабільності і демократії в Україні".

Нардепи також розглянуть питання забезпечення виконання кримінальних покарань та реалізації прав засуджених, призначення у 2016 році іменних стипендій ВРУ для найталановитіших молодих вчених, присудження премії ВРУ найталановитішим молодим ученим в галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок за 2015 рік, перейменування села Данине Ніжинського району Чернігівської області, а також села Матроська Ізмаїльського району Одеської області.

Крім того розглядатиметься проекти постанов про Рекомендації парламентських слухань на теми: "Професійна освіта як складова забезпечення кваліфікованого кадрового потенціалу України: проблеми та шляхи вирішення" та "Стратегія реінтеграції в Україну тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь: проблемні питання, шляхи, методи та способи".

Також розглядатимуться законопроекти про внесення змін до деяких законів України щодо набуття повноважень сільських, селищних, міських голів, регулювання містобудівної діяльності, а також щодо фінансування діяльності центрів надання адміністративних послуг.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вчора Рада удосконалила застосування заохочень і стягнень до засуджених.