ua en ru

Рада сьогодні розгляне питання внесення змін до Бюджетного кодексу

Рада сьогодні розгляне питання внесення змін до Бюджетного кодексу Фото: Верховна Рада України

Також Рада розгляне питання посилення державного контролю за вивезенням з України культурних цінностей

Верховна Рада України сьогодні, 11 травня 2016 року, розгляне в першому читанні законопроект №3560-д "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо публічних закупівель)", а також №2223а "Про внесення змін до статей 90 Бюджетного кодексу України (щодо фінансування сфери фізичної культури і спорту)". Про це йдеться в порядку денному на сайті парламенту.

Також, у першому читанні Рада розгляне питання внесення змін до Закону України "Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей" (щодо посилення державного контролю за вивезенням з України культурних цінностей).


У другому читанні Рада розглядатиме законопроекти щодо забезпечення відкритості та доступу до інформації про діяльність Верховної Ради України, удосконалення положень судового захисту іноземців та осіб без громадянств та урегулювання окремих питань, пов'язаних з протидією нелегальній міграції, а також внесення змін до Закону України "Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції" (щодо безперешкодної діяльності органів місцевого самоврядування).

Окрім цього, для включення до порядку денного та прийняття рішення розглядатимуться проекти постанов: про Звернення Верховної Ради України до Організації Об'єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, світових лідерів та всіх членів міжнародного співтовариства щодо вшанування жертв геноциду кримськотатарського народу та засудження порушень Російською Федерацією прав і свобод кримськотатарського народу; про визначення представника Верховної Ради України до складу Комісії з питань вищого корпусу державної служби; про проведення парламентських слухань на тему: "Транскордонне співробітництво як чинник євроінтеграційних процесів України" (8 червня 2016 року).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна Рада України не підтримала за основу законопроект №4469, що дозволяє призначати генеральним прокурором кандидата без досвіду роботи в прокуратурі.