ua en ru

Рада сьогодні розгляне питання ратифікації договору з Малайзією про взаємну правову допомогу

Рада сьогодні розгляне питання ратифікації договору з Малайзією про взаємну правову допомогу Фото: ВРУ

Розглядатимуться й питання захисту прав внутрішньо переміщених осіб

Верховна Рада України сьогодні, 22 лютого 2017 року, розгляне питання ратифікації договору з Малайзією про взаємну правову допомогу в кримінальних справах. Про це йдеться у порядку денному засідання на сайті Ради.

Так, нардепам сьогодні пропонується розглянути низку питань щодо ратифікації. Зокрема, законопроекти про ратифікацію договору між Україною та Малайзією про взаємну правову допомогу в кримінальних справах, а також про про видачу правопорушників. Крім того, розглядатиметься законопроект про ратифікацію угоди між Україною і Європейським Союзом про участь України в програмі ЄС "Конкурентоспроможність підприємств малого і середнього бізнесу". Також на порядку денному питання приєднання до протоколу про сталий туризм до Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат.

Розглядатимуться й питання захисту прав внутрішньо переміщених осіб, зокрема щодо отримання комунальних послуг та реалізації права внутрішньо переміщених осіб на безоплатне тимчасове проживання.

На порядку денному й законопроекти про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні, а також щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей внутрішньо переміщених осіб.

Крім того, розглядатимуться проекти постанов про проведення парламентських слухань на теми:

  • "Раціональна фармацевтична політика та забезпечення населення ефективними, безпечними та доступними лікарськими засобами";
  • "Права дитини в Україні: забезпечення, дотримання, захист";
  • "Ціннісні орієнтації сучасної української молоді";
  • "Актуальні питання зовнішньої політики України".

Також нардепи розглянуть питання про внесення змін до постанови "Про призначення у 2016 році іменних стипендій Верховної Ради України для найталановитіших молодих учених".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вчора ВРУ внесла зміни в закон про держпідтримку страхування сільгосппродукції.