ua en ru

ВР планує внести зміни в закон про держпідтримку страхування сільгосппродукції

ВР планує внести зміни в закон про держпідтримку страхування сільгосппродукції Фото: Верховна Рада України

Закон дозволить с/г виробникам рибної галузі отримувати держпідтримку при страхуванні водних біоресурсів

Верховна Рада України підтримала за основу законопроект №4570 "Про внесення змін у закон" Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою "(щодо уточнення деяких термінів та понять)". За документ з другого разу проголосували 235 парламентаріїв (спочатку 207), передає кореспондент РБК-Україна.

Так, законопроект був розроблений Державним агентством рибного господарства України.

"Внесення викладених у проекті закону змін необхідне для приведення закону" Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою "відповідно до закону" Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів ", що дозволить сільськогосподарським товаровиробником рибної галузі отримувати державну підтримку при страхуванні водних біоресурсів ", - йдеться в пояснювальній записці

зокрема, передбачається заміна термінів і доповнення поняття "сільськогосподарський страховий ризик" у відповідності з законом "Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів".

Нагадаємо, 18 січня цього року Кабінет міністрів України підтримав проект Закону України "Про стимулювання розвитку агропромислового комплексу України"