ua en ru

Рада сьогодні розгляне питання ратифікації Паризької угоди по клімату

Рада сьогодні розгляне питання ратифікації Паризької угоди по клімату Фото: Верховна Рада України

Також нардепи розглянуть законопроект про видобування та реалізацію бурштину

Верховна Рада України сьогодні, 14 липня 2016 року, розгляне питання ратифікації Паризької угоди по клімату. Про це йдеться у порядку денному на сайті парламенту.

Зазначимо, 22 квітня 2016 року, постійний представник України при ООН Володимир Єльченко в залі Генеральної асамблеї підписав Паризьку угоду зі зміни клімату.


На даний момент угоду також підписали Франція, Росія, США, Індія, Японія, Канада, ОАЕ, Великобританія, Туреччина, Нідерланди, Фінляндія та інші країни.

Дану угоду по клімату було прийнято 12 грудня 2015 року. Тоді країни-учасниці форуму в Парижі домовилися не допустити підвищення середньої температури на планеті до 2100 року більш ніж на +2 за Цельсієм порівняно з доіндустріальною епохою.

Крім того, у першому читанні нардепи розглядатимуть питання щодо соціального захисту членів сімей учасників антитерористичної операції, розвитку вітчизняного виробництва, фінансового забезпечення реформування рибної галузі України, підтримки літакобудівної галузі, приватизації і отримання в користування земельних ділянок, обмеження використання медійної продукції держави-агресора, оптової торгівлі алкогольними напоями, виготовленими з власного виноматеріалу, фінансування ремонту автомобільних доріг, сприяння пошуку та видобутку нафти і газу в Україні, зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку, відновлення пільг для жертв нацистських переслідувань.

Також розглядатимуться законопроекти щодо питань очищення влади, надання притулку бездомним особам, про третейські суди.

Крім того нардепи розглянуть законопроекти про внутрішній водний транспорт, ринок електричної енергії та старательську діяльність, а також питання щодо перейменування окремих населених пунктів, звільнення суддів, призначення позачергових місцевих виборів.

Для включення до порядку денного та прийняття рішення нардепам пропонується проект постанови про затвердження рішення РНБО щодо секторальних санкцій; законопроекти про ринок природного газу, а також щодо добровільного приєднання територіальних громад, реорганізації фондів соцстрахування, забезпечення рівності прав військовослужбовців на грошове забезпечення, державної підтримки державних вугледобувних підприємств, стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів.

У другому читанні розглядатимуться, зокрема, Проект Закону про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг; щодо регульованих ринків та деривативів, правової долі земельних ділянок, власники яких померли, а також питання пенсійного забезпечення окремих категорій осіб із числа учасників АТО та оподаткування спадщини.

Крім того, нардепи планують розглянути законопроекти про споживче кредитування, про внесення змін до законодавства про захист економічної конкуренції щодо визначення органами Антимонопольного комітету України розміру штрафів за порушення законодавства, про захист економічної конкуренції.

Також нардепи розглянуть законнопроект про видобування та реалізацію бурштину.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Раді пропонують провести новий конкурс в комісію з відбору в Антикорупційне агентство.