ua en ru

Рада сьогодні почне розглядати подання про зняття недоторканності з нардепів

Рада сьогодні почне розглядати подання про зняття недоторканності з нардепів Фото: засідання ВР (twitter.com/Верховная Рада)

ВР розгляне подання Генпрокуратури на зняття депутатської недоторканності з низки парламентарів

Верховна Рада України (ВР) сьогодні, 11 липня 2017 року, розгляне подання Генеральної прокуратури на зняття депутатської недоторканності з низки парламентарів. Про це повідомив спікер ВР Андрій Парубій в ході пленарного засідання, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я зараз невідкладно зв'яжуся з генеральним прокурором, щоб з'ясувати, в якій годині він зможе прибути до Верховної Ради для постановки на розгляд (подань - ред.). Я думаю, це може бути до 12:00, максимум до 12:30", - заявив Парубій.

Так, мова йде про подання на притягнення до кримінальної відповідальності нардепів Олеся Довгого ( "Воля народу"), Євгенія Дейдея ( "Народний фронт"), Андрія Лозового ( "Радикальна партія Олега Ляшка"), а також про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою нардніх депутатів Максима Полякова ("Народний фронт"), Борислава Розенблата і Михайла Добкіна ( "Опозиційний блок").

Зазначимо, що спочатку спікер запропонував нардепам проголосувати за пропозицію, яка передбачала що розгляд подань щодо депутатів Олеся Довгого, Дейдея, Лозового, Полякова, Розенблата та Добкіна відбудеться у четвер, 13 липня.

Планувалося, що ВР працюватиме протягом одного ранкового засідання без перерви з 12:00 до 12:30 до вичерпання порядку денного. Однак таку пропозицію підтримали лише 190 парламентарів при 226 мінімально необхідних.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Андрій Парубій оголосив про виключення народного депутата Борислава Розенблата з парламентської фракції "Блок Петра Порошенко".