ua en ru

Рада сьогодні розгляне особливий статус районів Донбасу і миротворців

Верховна Рада сьогодні, 17 березня, розгляне проекти постанов про визначення окремих територій Донецької та Луганської областей, в яких запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування (№2374), а також про схвалення звернення від імені Ради безпеки ООН і Ради ЄС про розгортання на території України в міжнародній операції з підтримання миру і безпеки (№2379). Про це йдеться в порядку денному засідання парламенту.

Як повідомляється, з питання про особливий статус районів Донбасу доповідатиме представник Президента України у Раді Степан Кубів. Доповідь про можливості введення в Україну миротворців представить міністр закордонних справ Павло Клімкін.

У порядку денному також проект закону №2346 про схвалення рішення Президента про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2015 році для участі у багатонаціональних навчаннях, проект постанови про звернення Верховної Ради до ООН, Європарламенту, ПАРЄ, ПА ОБСЄ про порушення прав і свобод людини в АР Крим (№2360), проект закону №2375 про внесення змін до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" (щодо служби у військовому резерві в особливий період та інші.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко просить Раду невідкладно ухвалити звернення про миротворців.