ua en ru

Рада сьогодні розгляне зміни до Конституції в частині децентралізації

Рада сьогодні розгляне зміни до Конституції в частині децентралізації Фото: засідання Ради

В парламенті доповідатиме Петро Порошенко

Верховна Рада України сьогодні, 31 серпня, на парламентському засіданні розгляне проект закону про внесення змін до Конституції України в частині децентралізації влади. Про це йдеться в порядку денному українського парламенту.

Згідно порядку денному, Верховна Рада розгляне проект закону № 2217а про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади) від 01.07.2015 № 1-1/495.

Головним доповідачем виступить Президент України Петро Порошенко. Співдоповідачем по питанню виступить голова комітету з питань правової політики та правосуддя Руслан Князевич.

Передбачається, що після представлення законопроекту нардепи попередньо схвалювати внесення змін до Конституції України в частині децентралізації. На цьому друга сесія Верховної Ради України сьомого скликання закриється.

Засідання розпочнеться об 11:00.

Нагадаємо, зміни до Конституції забирають право створювати особливий статус. Про це вчора заявив Петро Порошенко.

"Запорізька обласна рада ухвалила рішення про звернення до Президента та Верховної Ради, аби надати їм особливий статус. Далі піде парад суверенітетів... Зміни в Конституцію, дорогий український народе, право створювати статус, право парадів суверенітетів забирають. Я саме під цим підписувався. А 18 пункт прикінцевих положень дає особливий режим місцевого самоврядування виключно в межах повноважень місцевого самоврядування. Зробив крок далі - отримаєш по руках", - заявив Порошенко.