ua en ru

Рада сьогодні змінить склад ЦВК і розгляне зміни до Конституції

Рада сьогодні змінить склад ЦВК і розгляне зміни до Конституції Фото: Верховна рада України (РБК-Украина)

Ранкове пленарне засідання розпочнеться із щорічного послання президента до Верховної ради

Верховна рада України сьогодні, 20 вересня, в ході пленарного засідання розгляне звільнення з посади членів Центральної виборчої комісії (ЦВК) та призначення нового складу ЦВК. Про це йдеться у порядку денному засідання Ради, опублікованому на офіційному сайті парламенту.

Як зазначається на офіційному сайті Ради, ранкове пленарне засідання розпочнеться із щорічного послання президента України Петра Порошенка про внутрішнє і зовнішнє становище України.

В ході пленарного засідання нардепи розглянуть проект закону "Про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору).

Окрім того, згідно порядку денного, нардепи розглянуть подальшу роботу над законопроектом про внесення змін до Конституції України (в частині скасування депутатської недоторканності), а також призначення на посаду суддів Конституційного Суду України.

Окрім того, народні депутати розглянуть проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питання відпусток працівників театрів".

Зазначимо, раніше РБК-Україна писало, що президент України Петро Порошенко звернеться з посланням до Верховної ради у четвер, 20 вересня.

За словами представника президента у ВР Ірини Луценко, 20 вересня президент України звернеться із щорічним посланням про внутрішнє та зовнішнє становище України у 2018 році, де викладе позицію щодо найважливіших напрямів економічного, політичного і соціального розвитку.

Нагадаємо, депутати Верховної ради відмовилися скасувати закон №9090"Про внесення зміни до статті 6 закону "Про Центральну виборчу комісію".

У вівторок, 18 вересня, Верховна рада прийняла в першому читанні за основу і в цілому законопроект №9090 "Про внесення змін до статті 6 закону" Про Центральну виборчу комісію ". Закон передбачає, що кількість членів Центрвиборчкому збільшується з 15 до 17.

Як писало РБК-Україна раніше, в комітеті з питань правової політики пояснили, що в разі успішного голосування за законопроект про збільшення кількості членів Центральної виборчої комісії (ЦВК) на поточному тижні прийняте парламентом рішення може бути оскаржене в Конституційному суді України.

19 вересня Спікер Верховної ради України Андрій Парубій підписав законопроект №9090 "Про внесення зміни до статті 6 закону "Про Центральну виборчу комісію" свого авторства.