ua en ru

Рада відмовилася призначити на посаду командувача Національної гвардії України Полторака

Народні депутати не підтримали проект постанови № 4485 про призначення на посаду командувача Національної гвардії України Степана Полторака.

Народні депутати не підтримали проект постанови № 4485 про призначення на посаду командувача Національної гвардії України Степана Полторака. За відповідне рішення проголосувало дише 208 нардепів.

Лише 60 депутатів з "Батьківщини" проголосували "за", передає кореспондент РБК-Україна.

Нагадаємо, подання на призначення Полторака вніс в. о. Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов. Проте, як заявив голова комітету з питань національної безпеки і оборони народний депутат з фракції "Батьківщина" Андрій Кожемякін, дана кандидатура ще не пройшла ухвалення профільного комітету, і у депутатів є до Полторака "багать запитань".

"Комітет не розглядав це питання на засіданні, тому що на вимогу комітету міністр внутрішніх справ не прийшов представити кандидата на пост глави Гвардії", - заявив він.

Кожем'якін назвав Полторока "людиною, яка не зробила вчинок".

"А зробив його (вчинок) генерал-майор Воронченко, який забезпечував берегову охорону в Криму. Я думаю, що кандидатура Воронченко більш адекватна сьогоднішньої ситуації", - заявив Кожем'якін.

У свою чергу спікер Турчинов доручив комітету розглянути питання на засіданні комітету, щоб главою Нацгвардії був призначений "справжній патріот".