ua en ru

Профільний комітет ВР вимагає призначити Полторака командувачем Національної гвардії

Парламентський комітет Верховної Ради України з національної безпеки вимагає призначити генерала Степана Полторака командувачем Національної гвардії.

Парламентський комітет Верховної Ради України з національної безпеки вимагає призначити генерала Степана Полторака командувачем Національної гвардії. Про це сьогодні заявив радник в.о. Президента України Олександр Кузьмук на засіданні Верховної Ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"В Національній гвардії України створилася ситуація, яка є допустима. До сих пір не призначений командувач Національної гвардії України, який виконує обов'язки, в якого нема заступника", - заявив Кузьмук.

За його словами, комітет з питань національної безпеки і оборони і депутатська група "Економічний розвиток" підтримала кандидатуру генерала Степана Полторака.

"Не може командувати виконуючий обов'язки, якого не затвердила Верховна Рада України. Як будуть виконувати його накази його підлеглі? Ми вимагаємо сьогодні узгодити з фракціями і сьогодні винести кандидатуру Полторака на призначення командуючим Національною гвардією", - сказав Кузьмук.