ua en ru

Рада дозволила заступникам голови АТЦ очолювати оперативний штаб з управління АТО

Рада дозволила заступникам голови АТЦ очолювати оперативний штаб з управління АТО Фото: Верховна Рада

Мета - зняти обмеження оперативності у прийнятті рішень

Народні депутати підтримали в першому читанні і в цілому законопроект №2030 "Про внесення змін до закону України "Про боротьбу з тероризмом" (щодо оперативного управління антитерористичними операціями)". За відповідне рішення проголосували 246 нардепів при 226 мінімально необхідних, передає кореспондент РБК-Україна.

Законопроект пропонує внести зміни до статті 12 і 13 закону України "Про боротьбу з тероризмом", збільшивши кількість керівників оперативного штабу з управління антитерористичною операцією з урахуванням можливого одночасного проведення на території нашої держави декількох антитерористичних операцій, територія проведення яких може не збігатися з адміністративно-територіальним поділом, ускладнює здійснення одночасного оперативного керівництва та Антитерористичним центром при Службі безпеки України, і декількома оперативними штабами з управління антитерористичними операціями в районах їх проведення.

Як заявив один з авторів законопроекту - нардеп із фракції "Народний фронт" Андрій Левус, чинний закон про боротьбу з тероризмом визначає, що керівником оперативного штабу або АТО може бути тільки керівник АТЦ при СБУ, що обмежує оперативність у прийнятті рішень.

"Відповідно, цим законопроектом пропонується надати право і можливість очолювати оперативні штаби першому заступнику керівника АТЦ, а також заступнику голови АТЦ, а також надати їм можливість залучати відповідні сили і засоби для протидії теріторізму", - заявив нардеп.

За його словами, це дасть можливість у разі, якщо в Україні буде проводитися АТО в різних частинах, швидко і оперативно здійснювати управління АТО і протидіяти терористичній загрозі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ розслідує причетність бізнесмена Ріната Ахметова до фінансування тероризму.