ua en ru

ГПУ розслідує причетність Ахметова до фінансування тероризму

ГПУ розслідує причетність Ахметова до фінансування тероризму Фото: Рінат Ахметов

Генпрокуратура почала розслідування через повідомлення в ЗМІ

Генеральна прокуратура України (ГПУ) проводить розслідування щодо можливої причетності українського бізнесмена Ріната Ахметова до фінансування терористів на Донбасі. Про це йдеться у відповіді Генпрокуратури на запит РБК-Україна про порушення справ проти бізнесменів Ріната Ахметова та Ігоря Коломойського.

У відповіді Генпрокуратури, зокрема, йдеться, що Ахметову та Коломойському не висувалося жодних підозр зазначеним у запиті кримінальних справах.

"Разом з тим, Генеральною прокуратурою проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 258-5 КК України, порушену у зв'язку з поширенням у засобах масової інформації повідомлень про можливу причетність окремих осіб, у тому числі Ахметова Р. Л., до фінансування і матеріального забезпечення терористичних організацій, незаконних збройних та воєнізованих формувань, які діють на тимчасово окупованій території Донецької і Луганської областей", - сказано в документі.

ГПУ розслідує причетність Ахметова до фінансування тероризму

(фото: відповідь ГПУ на запит кореспондента РБК-Україна)

Нагадаємо, раніше народний депутат від партії "Блок Петра Порошенко" Єгор Фірсов повідомив, що на Ріната Ахметова заведено кримінальну справу за фактом фінансування тероризму і сепаратизму.