ua en ru

Рада ратифікувала торгівельну угоду з Таїландом

Рада ратифікувала торгівельну угоду з Таїландом Фото: парламент (РБК-Україна)

Угодою передбачається утворення Спільної комісії з питань торгівлі

Верховна рада України підтримала за основу та в цілому законопроект №0170 "Про ратифікацію торговельної угоди між урядом України та урядом Королівства Таїланд", передає кореспондент РБК-Україна.

За проект з другого разу проголосував 241 депутат ВР.

Зазначимо, що торгівельну угоди сторони підписали 5 червня 2017 року у місті Бангкок, її метою є створення передумов для розвитку торговельно-економічних відносин між двома країнами на принципах рівності та взаємної вигоди.

Зокрема, статтею 6 угоди передбачається утворення Спільної комісії з питань торгівлі, визначається її склад та періодичність проведення засідань.

Вказано, що реалізація закону не потребуватиме додаткових витрат з державного бюджету України, а фінансування діяльності Спільної комісії з питань торгівлі буде здійснюватися за рахунок коштів, визначених бюджетною програмою "Забезпечення двостороннього співробітництва України з іноземними державами та міжнародними організаціями, інформаційне та організаційне забезпечення участі України у міжнародних форумах, конференціях, виставках".

"Прийняття закону дозволить реалізувати положення зазначеної Угоди, яка стане правовою основою для розвитку двосторонніх торговельно-економічних відносин та активізації ділових кіл обох країн шляхом створення спільних підприємств на територіях України та Королівства Таїланд, обміну візитами делегацій та підприємців, проведенню ярмарок, виставок, обміну інформацією", - сказано у пояснювальній записці до проекту закону.

Нагадаємо, як повідомляло РБК-Україна раніше, Рада національної безпеки і оборони України готова розглянути можливість спільного виробництва бронетехніки з Таїландом.

Додамо, президент України Петро Порошенко підписав закон України "Про ратифікацію Договору між Україною та Королівством Таїланд про взаємну правову допомогу у кримінальних справах".