ua en ru

ВР ратифікувала угоди з трьома країнами по працевлаштуванню членів сімей дипломатів

ВР ратифікувала угоди з трьома країнами по працевлаштуванню членів сімей дипломатів Ілюстративне фото (УНІАН)

Зокрема, законопроект №0191 підтримав 231 депутат ВР

Верховна рада України сьогодні, 6 вересня, підтримала за основу та в цілому законопроекти про ратифікацію угод з Німеччиною, Швейцарією та Португалією щодо працевлаштування членів сімей дипломатів. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, законопроект №0191 "Про ратифікацію угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Федеративної Республіки Німеччина про трудову діяльність членів сімей співробітників дипломатичних представництв і консульських установ" після кількох невдалих спроб підтримав 231 депутат ВР.

При цьому за законопроект №0182 "Про ратифікацію Угоди між Кабінетом міністрів України та Федеральною радою Швейцарії про здійснення оплачуваної діяльності особами, які супроводжують співробітників дипломатичних представництв, консульських установ та постійних представництв при міжнародній організації" після ряду невдалих спроб проголосував 231 нардеп.

А проект закону №0176 "Про ратифікацію угоди між Україною та Португальською Республікою про проведення оплачуваних видів діяльності членами сімей, які перебувають на утриманні дипломатичного, адміністративного і технічного персоналу дипломатичних представництв і консульських установ" підтримали 230 депутатів.

Таким чином, ратифікація угод сприятиме подальшій реалізації права на працю, підтримці рівня кваліфікації та отримання можливості для подальшого професійного розвитку членам сімей співробітників дипломатичних представництв і консульських установ України як в ФРН, Швейцарії, Португалії, так і навпаки.

Нагадаємо, 28 серпня у рамках виступу на нараді керівників закордонних дипустанов президент України Петро Порошенко повідомив, що канцлер Німеччини Ангела Меркель у листопаді відвідає Україну.