ua en ru

Меркель у листопаді відвідає Україну

Меркель у листопаді відвідає Україну Фото: Ангела Меркель (flickr.com dirkvorderstrasse)

Візит Меркель в Україну анонсував Порошенко

Канцлер Німеччини Ангела Меркель у листопаді відвідає Україну. Про це заявив президент України Петро Порошенко у рамках виступу на нараді керівників закордонних дипустанов, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, виступаючи перед українськими дипломатами, Порошенко розповів про телефонні розмови з Меркель, у ході яких обговорювалися питання ситуації на Донбасі, зокрема введення миротворців ООН, а також зустрічі у нормандському форматі.

"Цієї осені на початку листопада Ангела Меркель здійснить візит в Україну. Це є яскравим свідченням особливої уваги наших партнерів", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що у ході зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним Меркель заявляла, що Україна має залишитися учасником процесу транзиту газу до країн Європи, не зважаючи на будівництво "Північного потоку-2".

"Україна повинна зберегти свою роль країни, яка здійснює транзит російського газу до Європи, незважаючи на реалізацію проекту "Північний потік - 2", - заявляла Меркель.

Крім того, Меркель назвала зустріч із Путіним "чудовою можливістю продовжити діалог" з РФ.