ua en ru

Рада ратифікувала угоду з ОАЄ про взаємну охорону інформації з обмеженим доступом

Рада ратифікувала угоду з ОАЄ про взаємну охорону інформації з обмеженим доступом Фото: Верховна Рада України

Угода зобов'язує сторони охороняти отриману під час співробітництва інформацію з обмеженим доступом

Верховна Рада України ратифікувала угоду між Кабінетом міністрів України та урядом Об'єднаних Арабських Еміратів про взаємну охорону інформації з обмеженим доступом. Відповідний проект закону №0067 в цілому підтримали 243 нардепа.

Ратифікація угоди є виконанням Україною внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання цим міжнародним договором чинності, здійснення яких передбачено статтею 15 угоди.

Підписання та ратифікація цього документу обумовлені необхідністю створення правових засад для захисту інформації з обмеженим доступом, обмін якою буде здійснюватися між сторонами у ході співробітництва.

Зокрема угода забезпечує рівноправний, партнерський характер взаємовідносин у процесі інформаційного обміну та зобов'язує сторони вживати необхідні заходи для охорони отриманої під час співробітництва інформації з обмеженим доступом.

Суб'єктами виконання цього міжнародного договору з української сторони є державні органи, підприємства, установи та організації, які відповідно до національного законодавства провадять діяльність, пов'язану з держтаємницею, та отримали дозвіл на передачу секретної інформації іноземному партнеру.

Угодою зобов'язано компетентні органи України та ОАЕ забезпечувати належний держконтроль за дотриманням суб'єктами співробітництва вимог законодавства держав сторін під час обміну інформацією з обмеженим доступом.

Нагадаємо, раніше ВРУ ратифікувала угоду між Кабінетом міністрів України та урядом Об'єднаних Арабських Еміратів про повітряне сполучення.