ua en ru

Рада провалила ратифікацію угоди з Катаром про взаємний захист інвестицій

Рада провалила ратифікацію угоди з Катаром про взаємний захист інвестицій Фото: Верховна рада (РБК-Україна)

Очікувалося, що прийняття закону збільшить обсяги іноземних інвестицій

Верховна рада України провалила законопроект №0197 "Про ратифікацію угоди про сприяння та взаємний захист інвестицій між урядом України та урядом держави Катар", передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, парламент провів кілька невдалих голосувань за прийняття проекту за основу та в цілому, після чого спікер Ради Андрій Парубій оголосив про відхилення проекту.

"Недостатньо голосів для повернення до закону. Проект закону №0197 оголошується відхиленим", - зазначив голова парламенту.

Зокрема, проектом передбачалася ратифікація угоди, підписаної 20 березня 2018 року у місті Доха.

"Прийняття Закону дозволить реалізувати положення угоди та створить правову основу для подальшого розвитку сприятливого інвестиційного клімату, надасть можливість іноземним інвесторам використовувати міжнародно-правові механізми захисту інвестицій, що значно знизить можливість виникнення некомерційних ризиків, збільшить обсяги іноземних інвестицій, зробить значний внесок у забезпечення макроекономічної стабільності української економіки", - вказано у пояснювальній записці до відхиленого проекту.

Нагадаємо, в березні перший віце-прем'єр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів заявив, що за 2017 рік товарообіг між Україною і Катаром за рік виріс на 38% - до 53,5 млн доларів.

РБК-Україна також повідомляло, що Катар готовий надати Україні зріджений газ.