ua en ru

Рада розгляне закони про авто на "євробляхах" у листопаді

Рада розгляне закони про авто на "євробляхах" у листопаді Фото: Верховна рада (РБК-Україна)

Засідання комітету щодо законопроектів відбудеться у жовтні

Парламент зможе розглянути законопроекти про розмитнення автомобілів на єврономерах у другому читанні у листопаді. Про це у коментарі РБК-Україна розповіла голова комітету Верховної ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

За її словами, протестувальникам необхідно почекати, поки робота над підготовкою законопроектів до другого читання не завершиться.

"Це не може відбутись до жовтня, оскільки сьогодні у нас вже останній пленарний тиждень вересня. Звісно, що у нас засідання комітету буде вперше лише у жовтні. В найкращому варіанті – це друга половина жовтня. Але скоріше за все це буде листопад. Це буде так, якщо рухатись без додаткових робочих груп", - зазначила Южаніна.

Нардеп додала, що необхідно ще попрацювати й з міністерствами.

"Я думаю, що мітингувальникам треба почекати. Окрім того, можливо, треба попрацювати ще з міністерствами, щоб можна було проговорити системно поправки до законопроектів. Якщо пропонують, наприклад, зниження вікового коефіциенту. То які подальші дії вони пропонують: обмеження крайнім роком для ввезення чи ні", - додала вона.

Нагадаємо, біля будівлі Кабінету міністрів України сьогодні, 19 вересня, проходить мітинг водіїв автомобілів з іноземною реєстрацією. Серед основних вимог мітингувальників - прийняття законопроектів щодо поліпшення розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією, а також виділення коштів на ремонт доріг в Україні.

Як писало РБК-Україна раніше, у Верховній раді мають намір знизити розмір акцизу при імпорті нових і старих машин. Але натомість депутати наполягають на збільшенні штрафів для тих, хто відмовиться від розмитнення за новими тарифами.