ua en ru

Рада розгляне судову реформу наприкінці вересня, - нардеп

Рада розгляне судову реформу наприкінці вересня, - нардеп Фото: Верховна Рада України (УНІАН)

До проекту судової реформи було внесено понад 5 тисяч правок

Законопроекти, які стосуються продовження судової реформи, можуть бути винесені на розгляд Верховної Ради наприкінці вересня. Про це сьогодні у кулуарах Ради журналістам заявив народний депутат з фракції "Народний фронт" Антон Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"У четвер у нас буде виступ президента у парламенті, який займе достатньо тривалий час. Тому, скоріше за все, це буде вже наприкінці вересня. Цей закон треба розглянути, ухвалити його за законною процедурою, він потрібен для функціонування оновленого Верховного суду", - заявив Геращенко.

Нардеп зазначив, що до проекту судової реформи було внесено понад 5 тисяч правок.

У понеділок, 5 вересня, голова Верховної Ради Андрій Парубій припустив, що парламент може перейти до розгляду законопроектів по судовій реформі у четвер, 7 вересня.

У свою чергу, голова фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов у понеділок на засіданні погоджувальної ради голів комітетів і керівників фракцій парламенту заявив, що Рада вже цього тижня має перейти до розгляду законопроектів №5425 "Про внесення зміни до статті 23 Бюджетного кодексу України щодо бюджетних призначень на забезпечення діяльності Конституційного Суду України", №6232 "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів" та №6233 "Про внесення зміни до статті 540 Митного кодексу України щодо примусового виконання постанови органу доходів і зборів або суду про накладення штрафу".

Нагадаємо, у червні парламент прийняв за основу один із законопроектів щодо судової реформи, а саме законопроект №6232 "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів".