ua en ru

Рада розгляне в четвер подання на зняття недоторканості з депутата Бакуліна

Рада розгляне в четвер подання на зняття недоторканості з депутата Бакуліна Фото: Євген Бакулін (gazprom.ru)

Парламент 15 березня розгляне питання зняття недоторканності з нардепа Євгена Бакуліна

Зняти недоторканість з народного депутата Євгена Бакуліна Верховна рада України збирається у четвер, 15 березня. Про це сказав голова Верховної ради Андрій Парубій, відкриваючи пленарне засідання у вівторок, 13 березня, передає прес-служба Ради.

"Висновок профільного комітету дає можливість розглянути питання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Бакуліна Євгена Миколайовича", - сказав Парубій, коментуючи вчорашнє рішення регламентного комітету Ради.

Так, члени комітету визнали подання генерального прокурора щодо надання згоди парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт депутата Бакуліна, члена депутатської фракції "Опозиційний блок" законним, достатнім та обґрунтованим.

"Цей висновок комітету дає можливість мені поставити це питання на розгляд парламенту вже у четвер. Якщо народний депутат Бакулін не винен у вчиненні інкримінованих йому злочинів - нехай доводить свою правоту, як і решта громадян, у суді. Я переконаний, що ми як завжди будемо згуртовані навколо головного принципу, що закон один для всіх" - підкреслив колова парламенту.

Нагадаємо, 12 березня 2018 року комітет Верховної ради України з питань регламенту та організації роботи рекомендував парламенту зняти недоторканність з народного депутата від "Опозиційного блоку" Євгена Бакуліна.

Бакулін очолював НАК "Нафтогаз України" в 2007 році і в 2010-2014 роках. За даними слідства, він причетний до закупівлі так званих "вишок Бойка", які придбали за завищеними цінами. По даній справі його затримували в 2014 році, проте пізніше Печерський райсуд Києва відпустив Бакуліна під заставу в 10 млн гривень.