ua en ru

Рада може розглянути законопроект по реінтеграції Донбасу вже на наступному сесійному тижні

Рада може розглянути законопроект по реінтеграції Донбасу вже на наступному сесійному тижні Фото: засідання ВР (president.gov.ua)

Комітет прийняв принципові рішення по двох третинах закону

Верховна Рада України (ВР) може розглянути законопроект по реінтеграції Донбасу вже на наступному сесійному тижні. Про це заявив народний депутат Артур Герасимов, передає прес-служба партії БПП.

"Голосувати комітет повинен кожну окремо взяту поправку. Якщо ми беремо розділ "Назву закону", наприклад, то змінюємо назву або немає, коригуємо. На 34 сторінках поправок у вас є право змінити, частину скорегувати і третій варіант - не міняти. Якщо ми підемо по правках, то це 10-15 хвилин кожній правці. Тому робоча група згрупувала частину, комітет сьогодні обговорив і прийняв принципові рішення по двох третинах закону", - заявив Герасимов.

За його словами, наступне засідання комітету відбудеться 10 або 13 листопада, щоб уже на наступному сесійному тижні (тобто 14-17 листопада, - ред.) документ можна було винести в сесійний зал.

"Сьогодні прийнятих юридично рішень не було, але фактично комітет зрозумів, яка позиція з того чи іншого блоку дозволяє вийти на позитивне голосування. Ми не можемо і не маємо права завалити цей закон", - резюмував нардеп.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Комітет з питань національної безпеки ВР не зміг розглянути поправки до проекту по відновленню державного суверенітету України над територією Донбасу.