ua en ru

Рада може розглянути подання на Вілкула 16 жовтня, - нардеп

Рада може розглянути подання на Вілкула 16 жовтня, - нардеп Фото: Олександр Вілкул (opposition.org.ua)

Вілкул підозрюється у незаконній передачі в оренду кілька земельних ділянок у Дніпропетровській області

Подання генерального прокурора про зняття депутатської недоторканості з народного депутата Олександра Вілкула Верховна рада зможе розглянути вже у пленарний вівторок, 16 жовтня. Про це у коментарі РБК-Україна повідомив голова комітету з питань регламенту та організації Верховної ради, народний депутат Павло Пинзеник.

"Порядок денний формує виключно голова Верховної ради. Тому я не можу сказати, розглянуть чи ні. Але технічно вони можуть розглянути це у вівторок (16 жовтня, - ред.)", - повідомив Пинзеник.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що парламентський комітет з питань регламенту направив до Верховної ради подання щодо зняття недоторканості з народного депутата від фракції "Опозиційний блок" Олександра Вілкула.

Зазначимо, за словами генпрокурора Юрія Луценка, співголова депутатської фракції "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул підозрюється в тому, що він під час керівництва Дніпропетровською ОДА незаконно передав в оренду кілька земельних ділянок.

За даними ГПУ, Вілкул передав в оренду 15,0197 га земель колективної власності, а також ще дві ділянки площею 1,8 і 1,15 га. Крім того, він передав в оренду землі сільськогосподарських доріг і прогонів.