ua en ru

Комітет Ради назвав законним подання ГПУ про зняття недоторканності з Вілкула

Комітет Ради назвав законним подання ГПУ про зняття недоторканності з Вілкула Фото: Олександр Вілкул (opposition.org.ua)

Комітет направив подання ГПУ на Вілкула до Верховної ради

Парламентський комітет з питань регламенту направив до Верховної ради подання щодо зняття недоторканості з народного депутата від фракції "Опозиційний блок" Олександра Вілкула. Про це заявив голова комітету з питань регламенту та організації Верховної ради, народний депутат Павло Пинзеник, передає кореспондент РБК-Україна.

Пинзеник зазначив, що у висновку, який комітетом буде направлено на розгляд Верховної ради України, буде зазначено, що внесене ранеше генеральним прокурором України подання на Вілкула є законним.

"Він (генпрокурор, - ред.) мав право на внесення цього подання. Але в висновку ми детально опишемо весь хід обговорення. Також - застереження, які мали місце щодо якості цього подання", - сказав Пинзеник.

Він також додав, що члени комітету взяли до уваги, що буде проведена перевірка питання щодо статусу земель.

"Що стосується іншого епізоду, то буде проведена перевірка щодо того, чи озвучені докази не базуються на свідченнях, отриманих у незаконний спосіб... Запропонуємо Верховній раді конкретний висновок", - додав він.

Нагадаємо, співголову депутатської фракції "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула підозрюють у незаконній передачі в оренду кількох земельних ділянок під час його керівництва Дніпропетровською ОДА.

Раніше повідомлялося, що комітет Ради визнав законним подання на нардепа від "Опоблоку" Дмитра Колеснікова.