ua en ru

Рада може розглянути позбавлення недоторканності судді Чауса 6 вересня, - нардеп

Рада може розглянути позбавлення недоторканності судді Чауса 6 вересня, - нардеп Фото: ВРУ може позбавити Миколу Чауса недоторканності 6 вересня

Рада не збереться на позачергове засідання, оскільки багато депутатів у відпустці

Верховна Рада України може розглянути подання про позбавлення недоторканності судді Миколи Чауса 6 вересня. Про це народний депутат, член комітету з питань правосуддя Наталія Новак повідомила в ефірі телеканалу "112".

"Якщо тільки сьогодні надійшло подання, його повинен отримати голова ВР Парубій, розписати на комітет ВР з правової політики, і тільки після цього комітет може зібратися. Комітет з правової політики повинен розглянути це питання в термін не пізніше 20 днів, після чого це питання виноситься в зал парламенту", - пояснила Новак.


Крім того, Новак висловила переконання, що Рада не збереться на позачергове засідання, оскільки багато депутатів у відпустці.

"Ми встигнемо до наступного сесійного тижня розглянути подання, і вже 6 вересня можливе винесення цього питання до зали парламенту", - додала вона.

Також Новак повідомила, що подання про позбавлення судді Вищого господарського суду України Віктора Швеця суддівської недоторканності від Генеральної прокуратури України (ГПУ) в профільний комітет Верховної Ради не надходило.

"Дивовижно, але такого подання не було, і поки його немає в порядку денному засідання комітету", - зазначила вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генпрокуратура направила до Верховної Ради подання на зняття недоторканості з судді Миколая Чауса.

Також відзначимо, що раніше Ситник повідомив, що суддя Чаус вимагав хабар за рішення суду про умовний відбуванні покарання.

Він вимагав та отримав неправомірну вигоду в сумі 150 тисяч доларів США (понад 3,7 млн грн).

Суддю не могли затримати, оскільки на нього поширюється суддівський імунітет, а рішення про зняття недоторканності приймає Верховна Рада, яка перебуває на канікулах.