ua en ru

Рада провалила законопроект щодо запровадження кримінальних проступків

Рада провалила законопроект щодо запровадження кримінальних проступків Фото: Андрій Парубій

Закон не отримав достатньої підтримки у сесійній залі

Верховна Рада України провалила законопроект №2897 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження кримінальних проступків", передає кореспондент РБК-Україна.

Зазначимо, що голова профільного комітету ВР з питань правової політики та правосуддя Андрій Кожем'якін наголосив на необхідності повернути законопроект на повторне перше читання до комітету.

Спікер Ради Андрій Парубій запропонував голосувати документ за основу, однак цю пропозицію підтримали лише 113 парламентарів. Після цього 214 нардепів проголосували за повернення проекту закону в комітет, а 216 – суб’єкту законодавчої ініціативи. Таким чином, голова парламенту оголосив про відхилення документу.

"Проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження кримінальних проступків №2897 відхилено", - зазначив Парубій.

Нагадаємо, у вересні минулого року міністр внутрішніх справ (МВС) України Арсен Аваков закликав Верховну Раду (ВР) підтримати законопроект про кримінальні проступки. Зазначалося, що законопроект розроблений з ініціативи МВС у співпраці з комітетом ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності та народними депутатами.