ua en ru

Рада провалила закон щодо попередження передчасного руйнування автомобільних доріг

Рада провалила закон щодо попередження передчасного руйнування автомобільних доріг Фото: Верховна Рада України

Раніше законопроект вже направляли на повторне перше читання

Верховна рада України провалила законопроект №4660-д "Про внесення змін до закону "Про автомобільний транспорт" (щодо дотримання вагових або габаритних норм та/або умов, визначених у дозволі на участь у дорожньому русі)", передає кореспондент РБК-Україна.

Так, після ряду невдалих голосувань за документа за прийняття документу за основу, за його повернення на повторне перше читання в комітет та на доопрацювання суб’єкту законодавчої ініціативи спікер ВР Андрій Парубій оголосив про відхилення проекту закону.

"Проект закону 4660-д відхилено", - зазначив голова парламенту.

Так, документ був спрямований на попередження передчасного руйнування автомобільних доріг перевантаженими транспортними засобами. Тим самим планувалось виключити надмірні витрати бюджетних коштів на усунення наслідків такого руйнування та поліпшення умов безпечного руху на автомобільних дорогах.

Зокрема, пропонувалось зобов’язати відправника вантажу здійснювати контроль за дотриманням встановлених законодавством норм при завантажені автомобільного транспортного засобу та встановити відповідальність за порушення таких норм з вини відправника вантажу.

Нагадаємо, міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що в Україні 90% доріг непридатні для сучасного транспорту як з точки зору покриття, так і з точки зору допустимого навантаження.