ua en ru

Рада продовжила ранкове засідання до прийняття рішення по "мовному закону"

Рада продовжила ранкове засідання до прийняття рішення по "мовному закону" Ілюстративне фото (УНІАН)

Продовження засідання підтримали 248 парламентарів

Верховна рада України ухвалила продовжити ранкове пленарне засідання до тих пір, поки буде прийняте рішення по "мовному закону". Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Так, спікер парламенту Андрій Парубій вніс відповідну пропозицію на голосування після того, як нардепи не змогли прийняти рішення по мовному закону до 14:15.

Продовження засідання підтримали 248 парламентарів.

Зазначимо, на рейтингове голосування були поставлені три мовні законопроекти - №№5569, 5556 та 5670-д. Перший проект набрав найменше голосів - 66, №5556 - 167, а останній - 199 голосів.

Після цього Парубій поставив документ на голосування, однак голосів для його прийняття за основу було недостатньо. Тоді спікер намагався поставити на голосування за основу два проекти №№5556 та 5670-д, однак ця пропозиція також не знайшла підтримки в залі, у зв'язку з чим голова парламенту вирішив продовжити засідання.

Нагадаємо, у БПП розповіли, який варіант мовного закону підтримуватимуть у залі. Фракція "Блок Петра Порошенка" підтримуватиме законопроект №5556 "Про мови в Україні", поданий народним депутатом Ярославом Лесюком. Однак, як наголосила Луценко, у випадку, якщо проект Лесюка провалять, фракція підтримає законопроект №5670-д.