ua en ru

Рада закликала парламенти інших держав санкцій посилити тиск на РФ

Рада закликала парламенти інших держав санкцій посилити тиск на РФ Фото: Верховна Рада України

Верховна Рада підготувала звернення до парламентів інших держав

Верховна Рада України закликала парламенти інших держав і міжнародні парламентські асамблеї посилити санкційне тиск на Росію. Про це йдеться в офіційному зверненні, передає прес-служба парламенту.

"Перетворення Російської Федерації в тоталітарну й агресивна держава, основною ідеологією якої є політика репресій, ревізіонізму і мілітаризму, -пряма загроза стабільності і демократії в Європі та світі", - йдеться в заяві.

У зв'язку з цим Рада закликала парламентів іноземних держав та міжнародні парламентські асамблеї: підтримати зусилля України, спрямовані на звільнення громадян України, які незаконно утримуваних на території РФ, засудити незаконне утримання під вартою громадян України Надії Савченко, Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Миколи Карпюка, Ахтема Чийгоза, Алі Асанова, Мустафи Дегерменджи та інших.

Рада також закликала звернутися до урядів своїх держав з вимогою вжити всіх політико-дипломатичні заходи для протидії агресії і зростаючому тоталітаризму в РФ, посилити тиск, в тому числі підготувати персональні санкційні списки.

Нагадаємо, РНБО підтримав пропозицію Кабінету міністрів України та Служби безпеки України і вирішив розширити перелік юридичних і фізичних осіб Росії та інших країн, щодо яких застосовуються санкції.