ua en ru

Рада закликала міжнародне співтовариство об'єднатися проти підтримуваного РФ тероризму

Народні депутати підтримали проект постанови № 4321а "Про Заяву Верховної Ради України "Щодо протидії поширенню підтримуваного Російською Федерацією міжнародного тероризму".

Народні депутати підтримали проект постанови № 4321а "Про Заяву Верховної Ради України "Щодо протидії поширенню підтримуваного Російською Федерацією міжнародного тероризму". За відповідне рішення проголосували 234 нардепи.

У цій заяві Верховна Рада звертається до всіх народів світу стати єдиним фронтом проти підтримуваного Російською Федерацією тероризму.

Рада закликала парламенти та уряди країн світу визнати так звані "Донецьку народну республіку", "Луганську народну республіку" та інші побідні формування терористичними організаціями, докласти до цього зусиль як на національному, так і міжнародному рівні.

"Верховна Рада України закликає країни ЄС, США, інші народи, які будують світ миру, демократії і загальнолюдських цінностей, вжити термінових і дієвих заходів економічного, політичного, дипломатичного тиску на Росію як державу, яка несе загрозу безпеці сучасної Європи і світу - з метою виведення з території України російських підрозділів, припинення постачання терористів найманцями, озброєнням, технікою та іншими припасами, звільнення тимчасово окупованої території України", - йдеться в заяві.