ua en ru

Рада закликала іноземні парламенти не спостерігати за виборами в Держдуму РФ в Криму

Рада закликала іноземні парламенти не спостерігати за виборами в Держдуму РФ в Криму Фото: Верховна Рада України

Крім того, Рада закликає міжнародну спільноту не визнавати вибори на окупованому півострові

Народні депутати підтримали за основу та в цілому проект постанови №5075 "Звернення Верховної Ради України до парламентів іноземних держав, парламентських асамблей і міжнародних організацій щодо проведення виборів до Державної Думи Російської Федерації на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим". За документ проголосували 269 народних депутатів, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, українські парламентарі закликають іноземних колег і міжнародні організації утриматися від участі у спостереженні за ходом виборів в Держдуму Росії 18 вересня на території окупованого Криму.

Рада також просить не визнавати вибори в Держдуму в Криму.

Підкреслюється, що стосовно всіх іноземців, які здійснять візит у Крим для участі у спостереженні за виборами українські правоохоронці відкриють кримінальні провадження за фактом порушення правил в'їзду на тимчасово окуповану територію.

Нардепи також звертаються до іноземних парламентів з закликом опублікувати офіційні заяви в нелегітимності визнання виборів у Держдуму РФ в Криму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що майбутні вибори в Державну думу Росії будуть нелегітимними тому що вони відбуваються на території окупованого Криму.