ua en ru

Рада ухвалила ряд постанов про святкування пам'ятних дат

Народні депутати України ухвалили ряд постанов про святкування пам'ятних дат. Так, за проект постанови про відзначення 125-річчя з дня народження Остапа Вишні проголосували 312 депутатів.

Крім того, за проект постанови про відзначення 100-річчя з дня народження Євгена Березняка проголосували 240 нардепи.

За проект постанови про відзначення 175-річчя з дня народження Павла Чубинського проголосували 279 депутатів.

Проект постанови про відзначення 100-річчя з дня народження академіка НАН України Володимира Григоровича Сергєєва підтримали 300 депутатів.

Крім того, 302 народних депутатів підтримали проект постанови про відзначення 170-річчя від дня народження Іллі Рєпіна.
Проте депутати не змогли ухвалити проект постанови "Про відзначення 230-річчя заснування міста Севастополя". За відповідне рішення проголосували 201 народних депутатів з 226 необхідних.

Також депутати не підтримали проект постанови про відзначення 450-річчя міста Радивилів Рівненської області, за відповідне рішення проголосували 143 депутати.

Крім того, депутати не підтримали проект постанови про відзначення 150-річчя з дня народження отця - митрополита УАПЦ Василя Липківського, за який проголосували лише 152 нардепи.

Також не набрав необхідної кількості голосів проект постанови про відзначення 675-річчя князівського роду Острозьких, за який проголосували 153 депутати.

За проект постанови про відзначення 70-річчя визволення м. Кривого Рогу від німецько-фашистських загарбників проголосували 218 парламентарів.

Крім того, депутати не підтримали проект постанови про відзначення 750-річчя князювання Данила І Романовича. За дану постанову проголосували 149 народних обранців.

Також парламентарі не підтримали проект постанови про відзначення 70-річчя звільнення Червоною Армією міста Черкаси від німецько-фашистських загарбників за який проголосували 205 нардепів.

Проект постанови про відзначення 70-річчя героїчної перемоги Червоної Армії у Корсунь-Шевченківській операції також підтримали лише 202 парламентарі.