ua en ru

Рада запросила на пленарне засідання глав НКРЕКУ, НАЗК та Антимонопольного комітету

Рада запросила на пленарне засідання глав НКРЕКУ, НАЗК та Антимонопольного комітету Фото: Верховна рада України

Глави НКРЕКП, АМКУ і НАЗК запрошені для дискусії за рішенням введення абонентської плати за газ

Верховна Рада України запросила на пленарне засідання парламенту голів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Дмитра Вовка, Антимонопольного комітету України (АМКУ) Юрія Терентьєва і Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Наталію Корчак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Так, вони були запрошені для дискусії з приводу рішення про введення абонентської плати за газ. За запрошення кожного керівника нардепи голосували окремо. Ставлю на голосування питання про необхідність присутності на пленарному засіданні Ради голови НКРЕКП", - сказав спікер ВРУ Андрій Парубій.

Також Парубій зазначив, що мінімально необхідну кількість голосів для прийняття рішення - 150.

Відповідну пропозицію підтримали 203 депутата ВР. Також 212 парламентаріїв проголосували за запрошення в Раду голови АМКУ Юрія Терентьєва і 208 депутатів - на запрошення в парламент голови НАЗК Наталії Корчак.

Крім того, 216 нардепів підтримали запрошення у ВР голови Фонду державного майна.

Нагадаємо, сьогодні повідомлялося, що рішення НКРЕКП щодо запровадження тарифів на транспортування і розподіл природного газу буде призупинено з метою забезпечення непідвищення загального рахунку для населення.