ua en ru

Рада передбачила додаткові можливості для абітурієнтів з окупованих територій

Рада передбачила додаткові можливості для абітурієнтів з окупованих територій Фото: Верховна Рада України

За документ проголосували 238 парламентаріїв

Верховна Рада України підтримала за основу і в цілому законопроект №6116 "Про внесення змін у закон "Про вищу освіту" щодо забезпечення права на здобуття вищої освіти осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія України". За документ проголосували 238 парламентаріїв, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, законопроект розроблено з метою створення додаткових можливостей для осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія зі вступу їх на навчання у вищі навчальні заклади, що перебувають на території Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей тільки за результатами вступних випробувань у межах встановленої квоти

При цьому розмір квоти встановлюється в обсязі 1000 місць державного замовлення і розподіляється між вищезгаданими вищими навчальними закладами в порядку, визначеному Кабінетом міністрів України.

Крім того, документом передбачається забезпечити поглиблене вивчення української мови особами, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія та прийнятих на навчання в один з вузів, розташованих на території Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада сьогодні, 16 травня, підтримала проект постанови №6445 про дострокове припинення повноважень народного депутата України Андрія Артеменка.