ua en ru

Рада доручила Кабміну враховувати щорічне послання Президента при складанні прогнозу держбюджету

Народні депутати підтримали в цілому законопроект № 0963 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України" з пропозиціями Президента України". За відповідне рішення проголосували 237 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Як повідомив член парламентського комітету з питань бюджету Віктор Пинзеник, 2 вересня 2014 р. був прийнятий закон про зміни до Бюджетного кодексу України, на який Президент України наклав вето та надав два зауваження.

Президент наполягав на наступних пунктах:

- відновити норми щодо врахування щорічного послання Президента України до Верховної Ради України про внутрішнє і зовнішнє становище України при складанні прогнозу Державного бюджету України на наступні за плановим два бюджетні періоди та під час розроблення проекту Основних напрямів бюджетної політики на наступний бюджетний період (зміни до підпунктів 4 та 12 пункту 1 розділу І Закону);

- утриматися від доповнення нормою щодо погодження з комітетом Верховної Ради України з питань бюджету затвердженого Кабінетом міністрів України розподілу коштів державного фонду регіонального розвитку за адміністративно-територіальними одиницями та відповідними програмами і заходами (зміни до абзаців третього та четвертого підпункту 6 пункту 1 розділу І закону).

"28 грудня 2014 р. був прийнятий ще один закон про змін до Бюджетного кодексу... У зв'язку з прийняттям цього закону у грудні 2014 р. виникла колізія, тому що деякі норми накладалися. У зв'язку з цим комітет з питань бюджету запропонував ті норми, які були вже врегульовані пізніше прийнятим законом, вилучити з закону, який був прийнятий 2 вересня", - заявив Пинзеник.

Також, за його словами, запропоновано врегулювати технічні питання: посилання не на ту норму, юридичні уточнення і т.д.

Нагадаємо, Верховна Ради України 2 вересня 2014 р. прийняла закон України "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України". Як зазначається у супутніх документа до даного законопроекту Президент України 24 вересня 2014 р. повернув зазначений закон із своїми пропозиціями для повторного розгляду Верховною Радою України.

Зазначимо, що 28 грудня 2014 р. Верховна Рада ухвалила бюджетну реформу.