ua en ru

Рада направила на доопрацювання законопроект щодо врахування щорічного послання Президента при складанні прогнозу держбюджету

Народні депутати направили на доопрацювання в парламентський комітет з питань бюджету законопроект № 0963 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України" з пропозиціями Президента України. За відповідне рішення проголосували 270 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Нагадаємо, Верховна Ради України 2 вересня 2014 р. прийняла закон України "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України". Як зазначається у супутніх документа до даного законопроекту Президент України 24 вересня 2014 р. повернув зазначений Закон із своїми пропозиціями для повторного розгляду Верховною Радою України.

Президент наполягав на наступних пунктах:

- відновити норми щодо врахування щорічного послання Президента України до Верховної Ради України про внутрішнє і зовнішнє становище України при складанні прогнозу Державного бюджету України на наступні за плановим два бюджетні періоди та під час розроблення проекту Основних напрямів бюджетної політики на наступний бюджетний період (зміни до підпунктів 4 та 12 пункту 1 розділу І Закону);

- утриматися від доповнення нормою щодо погодження з комітетом Верховної Ради України з питань бюджету затвердженого Кабінетом міністрів України розподілу коштів державного фонду регіонального розвитку за адміністративно-територіальними одиницями та відповідними програмами і заходами (зміни до абзаців третього та четвертого підпункту 6 пункту 1 розділу І закону).

Зазначимо, що 28 грудня 2014 р. Верховна Рада ухвалила бюджетну реформу.