ua en ru

Рада посилила заходи безпеки відносно суддів

Народні депутати України підтримали проект закону №3879 "Про внесення змін до закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян".

Народні депутати України підтримали проект закону №3879 "Про внесення змін до закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян". За відповідне рішення проголосували 235 народних депутатів.

Оскільки опозиція продовжує блокувати трибуну та президію ВР, парламентська більшість голосувала за даний законопроект підняттям рук. Лічильна комісія фіксувала результати голосування.

Законом вводяться зміни до законодавства про судоустрій, якими підсилено заходи безпеки у відношенні суддів, членів їх сімей, працівників суду, працівників правоохоронних органів, спрощено процедуру притягнення до адміністративної відповідальності за прояви неповаги до суду.

Передбачаються зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо підсилення відповідальності за дії, пов'язані з порушенням нормального функціонування транспорту, порушення правил проведення зборів, вуличних походів, невиконанням вимог компетентних державних органі

Зміни до Кримінального кодексу України передбачають встановлення відповідальності за екстремістську діяльність, збільшення відповідальності за злочини пов'язані з порушенням громадського порядку, втручання в роботу судових та правоохоронних органів.

Також вводиться додаткова відповідальність в сфері інформаційних відносин, в тому числі за наклеп та втручання в роботу державних електронних інформаційних ресурсів і систем.