ua en ru

Рада підтримала виконання рішень Європейського суду з прав людини про реабілітацію

Народні депутати України прийняли в цілому проект закону № 4294 "Про реабілітацію осіб на виконання рішень Європейського суду з прав людини" про реабілітацію.

Народні депутати України прийняли в цілому проект закону № 4294 "Про реабілітацію осіб на виконання рішень Європейського суду з прав людини" про реабілітацію. За відповідне рішення проголосували 268 народний депутат.

Згідно з законом, реабілітованими вважаються особи, які були засуджені судами за вчинення злочинів, передбачених статтями 191, 364, 365 та 367 Кримінального кодексу України.

Дія цього закону поширюється на осіб, які були засудженні судом в період з 01 лютого 2010 р. до 01 березня 2014 р.

"Реабілітації підлягають ті особи, за скаргами яких проти України Європейський суд з прав людини встановив порушення статті 18 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод", - йдеться в закону.

Особи, на яких поширюється дія цього закону, вважаються реабілітованими та автоматично поновленими в усіх правах з моменту набрання чинності цим законом.

Закон набирає чинності з дня його опублікування.

Згідно з положеннями цього закону екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко і екс-глава МВС Юрій Луценко зможуть взяти участь у виборах Президента України.