ua en ru

Рада планує посилити захист тварин від жорстокого поводження

Рада планує посилити захист тварин від жорстокого поводження Фото: Верховна Рада України

Законопроектом планується посилити кримінальну відповідальність за жорстоке поводження з тваринами

Верховна Рада України прийняла за основу законопроект № 5119-1 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо впровадження гуманного ставлення до тварин)". Документ підтримали 243 парламентаря, передає кореспондент РБК-Україна.

Відзначимо, що нардепи підтримали альтернативний законопроект, при цьому основний №5119 отримав лише 220 голосів депутатів.

Законопроектом планується посилити адміністративну та кримінальну відповідальність за жорстоке поводження з тваринами, їх мордування, а також нацьковування тварин одна на одну, їх вбивства.

Зокрема, проектом пропонується внести зміни до статті 89 Кодексу України про адміністративні правопорушення, статті 299 Кримінального кодексу України, а також уточнення визначення терміна "жорстоке поводження з тваринами" в Законі України "Про захист тварин від жорстокого поводження".

Нагадаємо, в Києві заборонили виловлювати вуличних котів. Відповідний проект погодила екологічна комісія Київської міськради. Вилов безпритульних котів дозволений тільки в разі стерилізації, вакцинації або для того, щоб дати притулок.