ua en ru

Рада планує спростити процедуру видачі дозволів на застосування праці іноземців

Рада планує спростити процедуру видачі дозволів на застосування праці іноземців Фото: Верховна Рада України

Законопроект у першому читанні підтримали 235 нардепа

Верховна Рада України підтримала за основу в першому читанні законопроект №4541 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо зменшення бар'єрів для залучення іноземних інвестицій (щодо скасування реєстрації іноземних інвестицій та внесення змін в правила працевлаштування та проживання іноземців)". За документ проголосували 235 нардепів, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, проектом закону пропонується скасувати реєстрацію іноземних інвестицій, замінивши її формальним інформуванням для ведення державної статистики.

Документом пропонується врегулювати на рівні закону базові аспекти оформлення дозволу на застосування праці іноземців та виду на проживання. Передбачається, що це спростить залучення іноземних менеджерів і кваліфікованих іноземних працівників, необхідно на перших етапах розвитку дочірнього підприємства в Україні.

Крім того, планується надати право отримувати посвідку на проживання в Україні іноземним інвесторам, які мають істотну участь в українських підприємствах, але не працевлаштовані на підприємстві. Передбачається, що це дозволить їм проводити в Україні достатню кількість часу для контролю за діяльністю підприємств.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховний суд до завтра пробнародует подання в КСУ щодо закону про судоустрій.